Wij bloggen tegenwoordig op fonteyn.nl/blog


Trends 12 STN 2013 Letmeglowgarden detail 05

Gepost op 22/10/2012 | door admin

0

Tuintrends 2013

Ben je iemand die graag op de hoogte is van de laatste (tuin) trends? Wil je jouw tuin volgend jaar een nieuwe trendy look geven? Je kunt je laten inspireren door de nieuwe tuintrends voor 2013.

Ieder jaar maakt de Stichting Tuinpromotie Nederland de nieuwe tuintrends bekend. Deze stichting is een initiatief van Tuinbranche Nederland, Plant Publicity Holland, Branchevereniging VHG, het HIC en het productschap Tuinbouw. Sinds 2005 houden zij de pers en de consument op de hoogte van onderzoekresultaten, persberichten, trendanalyses en alles over de tuin, tuinieren en groen.

Onderzoek tuintrends 2013

De tuintrends worden al sinds 1997 onder de loep genomen door de Stichting Tuinpromotie Nederland (STN). Hierbij doen zij onderzoek naar tuinbeleving, tuintrends en marktcijfers. Door deze resultaten te combineren kunnen zij vrij goed in kaart brengen wat er leeft onder de Nederlandse tuinliefhebbers en tuinconsumenten.

De resultaten van het tuintrends onderzoek brengt STN ook in beeld door de waarden- en stijltrends te vertalen naar tuinontwerpen. De trendtuinen worden gepresenteerd in de Tuinen van Appeltern en dit jaar op de Floriade. Daar stonden de tuintrends voor 2013 bol met het thema ‘genieten. Denk: vlinders boven bloemrijke borders, moestuintjes, felle kleuren en contact met de aarde.

Voor 2013 is onderscheid gemaakt in twee tuintrends vertaald in de ‘Let me glow garden’ (Leef met zin) en de ‘Be happy garden’ (klein geluk):

Let me glow garden: leef met zin

Deze tuintrend valt op door de strakke inrichting, natuurlijke materialen en de overzichtelijkheid. Maar saai is deze trend zeker niet! Felle kleuraccenten zorgen voor een energiek en optimistisch gevoel. In deze type tuin kom je tot rust en geniet je van het leven. Eet met vrienden of familie aan een lange houten tafel en kijk uit op een strak aangelegde vijver.

 

Be happy garden: klein geluk

Dit type tuin staat voor natuur en contact met de aarde. Er is ruimte voor insecten en vogels door een verzameling insectenhotels en nestkastjes. Vlinders zijn welkom door de aanleg van vlinderstruiken boven de borders. Deze natuurlijke en vriendelijke tuin is speels en aantrekkelijk. Denk aan krukjes en tafels van boomstammen, een boomhut en waterbakken met plantjes.

Tags: , ,


Over de schrijver


Top ↑