Wij bloggen tegenwoordig op fonteyn.nl/blog


Tips VogelVoerVormpjes

Gepost op 03/12/2012 | door admin

0

Zelf winter vogelvoer maken!

Vogelvoer maken – Gun jij de vogels in je tuin ook een extra maaltje deze winter? Vind je het bovendien leuk om verschillende vogeltjes in je tuin te bekijken? Hang deze maand dan alvast wat winter vogelvoer op!  Tijdens deze koude periode hebben de vogels behoefte aan energierijk voedsel dat veel koolhydraten bevat. Deze zitten in zaden, vruchten en groenvoer.

Wij geven alle tuin én vogel liefhebbers graag een paar leuke en grappige tips om zelf winter vogelvoer of vogelvoeders te maken. Lekker voor de vogels en sfeervol voor in jouw tuin of op het balkon.

Vogelvoer maken in plastic fles

Recycle plastic frisdrank flessen en maak hier een praktische vogelvoeder van. Hang ze ondersteboven, steek er stokjes of pollepels doorheen of hang er een schoteltje onder.

Porselein uit de kast voor de vogels!

Heb je nog oude thee of koffie kopjes staan? Wees creatief en maak er sfeervolle vogelvoer houders van. Hang ze in een oude kandelaar of lijm ze vast op paaltjes die je in de grond kunt steken.

Vogelvoer in vormpjes maken

Hartjes, kransjes en sterren. Maak zelf vetbollen voor de vogels, maar dan in leuke vormen. Hang ze in de bomen!

Varia winter vogelvoer creaties maken!

Natuurlijk zijn er nog tal van andere vogelvoer creaties. Ga aan de slag met doppinda’s, maak complete vogelvoer kransen of hergebuik oude potjes/blikken voor in de bomen.

Extra tip! 
Vogels zijn in de winter en tegen de lente al volop bezig met het verzamelen van materialen voor een warm nestje. Je kunt ze een handje helpen met dit grappige idee. De vogels pakken dan een touwtje wol en verwerken deze in hun eigen vogelnestjes.

Vogel nestje

 

Tags: , , , , , ,


Over de schrijver


Top ↑